maanantai 20. huhtikuuta 2009

I.K. Inha: Helsinki - valon kaupunki

Vanhan I.K.Inha-fanin pettymys on melkoinen kun hän näkee Virka-galleriaan (kaupungintalon aulaan) yhteen nurkkaukseen pystetyn näyttelyn. 200 alkuperäisestä lasinegatiivista on valittu noin 30 kuvaa.

Valitettavasti kuvat eivät ole kummoisia. Tuntui siltä, että Inhalla oli ollut tavaton kiire kuvien kanssa. Kuvissa ei juurikaan oltu nähty vaivaa sommittelun ja kuvankulmien valinnassa. Aivan kuin Inha olisi vienyt kameransa paikalle ja räpsäissyt kuvan siltä seisomalta.


Kun vertaa kuvia sekä Inhan itsensä ottamiin maisemakuviin eri puolilta Suomea ja etenkin Signe Branderin Helsinki-kuviin, ero on melkoinen jälkimmäisten eduksi. Kaiken lisäksi näyttelyn vedokset on mielestäni tehty huonosti. Samoista kuvista tehdyssä kirjassa kuvat näkyvät paljon paremmin.

(Samassa galleriassa on samaan aikaan esillä japanilaísen maalaustaiteilijan Kaii Higashiyaman näyttely. Viihdyin Higashiyaman teosten ääressä huomattavasti pitempään kuin Inhan. Etenkin suurikokoiset vierekkäin sijoitetut pelkistetyt, unenomaiset ja hämyisät maisemat olivat hienoja. Mutta kun tämä on valokuvausblogi, niin ei siitä tämän enempää).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti